بدن انسان به وسیله خون عضلات و ماهیچه ها را می سازد . ماهیچه قلب به وسیله خون ساخته می شود . خون توانایی و انرژی بدن را تامین می کند. از این رو ما باید غذاهای خون ساز را بشناسیم تا برای تامین خون بدن از آن ها بهره بگیریم.
در طب سنتی ایران و طب سنتی تمامی غذاهای گرم و تر غذاهای خون ساز هستند.

روغن های گرم و تر : روغن حیوانی ، روغن زیتون،روغن کنجد ، و روغن سیاهدانه گرم و تر هستند.
برخی منابع گوشت گوساله را معتدل توصیف کرده اند ولی سردی آن آشکار است .
تخم مرغ گرم و تر است . سفیده سرد و زرده گرم است . تخم مرغ ماشینی سرد تر از تخم مرغ محلی است و تخم گنجشک و کبوتر گرم تر از تخم مرغ محلی است . تخم اردک سردتر از تخم مرغ می باشد .
گوشت پرندگان آبی سردتر از گوشت پرندگان دیگر است .