بستن

میگن چای سیاه مضره. اما دکتر بارتر نظرش متفاوته!

به طور کلی ، یک وعده به میزان یک اونس یا بعبارتی 226 گرم چای سیاه شیرین نشده میتونه 14 تا 61 میلی گرم کافئین رو برای شما فراهم کنه ، و اون رو به گزینه ای مناسب برای نوشیدنی های پر از کافئین مثل نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه تبدیل کنه. با هم بریم پایین و با خواص چای سیاه بیشتر آشنا بشیم.
رایگان

چای سیاه میتونه برای سلامت قلب ، روده و بسیاری موارد دیگه میتونه مفید باشه.

 پیشنهاد می کنیم این مقاله رو هم بخونین.

چای سیاه با هر جرعه ای که مینوشین میتونه بدنتون رو گرم کنه و دارای آنتی اکسیدان ها ، پلی فنول ها ، تانن ها و مواد معدنی زیادی هست.

حقایقی در مورد چای سیاه

به طور کلی ، یک وعده به میزان یک اونس یا بعبارتی226 گرمچای سیاه شیرین نشده میتونه 14 تا 61 میلی گرم کافئین رو برای شما فراهم کنه ، و اون رو به گزینه ای مناسب برای نوشیدنی های پر از کافئین مثل نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه تبدیل کنه.

مانند چای سبز و چای سفید ، چای سیاه از برگ گیاه Camellia sinensis تهیه میشه. چیزی که این چای ها رو از همدیگه متفاوت میکنه نحوه فرآوری اونهاست.

چای سیاه ارگانیک رو بعد از برداشت میذارن که رطوبتش از بین بره.بعد ازون برگ های پژمرده رو با دست یا با دستگاه می غلتونن تا دیواره سلول های اونها شکسته بشه و در نتیجه آنزیم های اونها در معرض اکسیژن قرار بگیره و فرآینده اکسیداسیون انجام بشه.

مرحله اکسیداسیون بین دو تا چهار ساعت طول می کشه و منجر به تشکیل دو فلاونوئید جدید به نام تئافلاوین و تئاروبیگین میشه. این فلاونوئیدها طعم و رنگ مشخصی به چای سیاه میدن و به فواید بالقوه سلامتی اون کمک میکنن.پس از اکسید شدن برگها ، قبل از اینکه مرتب و بسته بندی بشن ، با استفاده از یک فرآیند حرارت بالا پخته میشن.

چای سیاه ، غالباً با سایر مواد ، به ویژه میوه ها ، گلها و ادویه ها مخلوط میشه تا ترکیبات خوش طعم دیگه ای بوجود بیاد. برخی از محبوب ترین ترکیبات چای سیاه شامل Earl Grey هست که با ترنج مخلوط میشه.

یا مثلا چای انگلیسی که ترکیبی از چای آسام ، سیلان و کنیا هست.

 

چای سیاه و منافعش برای بدن

 برخی از مزایای چشمگیر چای سیاه برای سلامتی عبارتند از:

 چای سیاه  بهبود میکروبیوم روده مکم میکنهبه بهبود میکروبیوم روده کمک میکنه.حتما می پرسین میکروبیوم چیه؟ 

میکروبیوم به زیستگاه گونه‌های مختلف باکتری و قارچ‌هایی گفته‌ میشه که در یک همزیستی متعادل و درعین حال منحصر به فرد بخشی از مشخصات بیولوژیک ما رو تشکیل میدن.

 یک مطالعه منتشر شده در مجله تغذیه اروپا نشون میده که پلی فنول های موجود در چای سیاه میتونن به بهبود میکرو فلور روده کمک کنن. جریان خون و کبد در روده ها باقی میمونن و از رشد باکتری های دوستانه روده حمایت میکنن.

 چای سیاه میتونه منجر به کاهش وزن بشه

 چای سیاه با حمایت از تشکیل متابولیت های میکروبی ، که در تنظیم متابولیسم انرژی نقش دارن ، میتونه به کاهش وزن کمک کنه و خطر چاقی رو کاهش بده.

 چای سیاه میتونه با رادیکال های آزاد بدن مبارزه کنه

رادیکال‌های آزاد در اثر شکستگی یک پیوند از یک مولکول پایدار ایجاد میشن. همین ویژگی باعث افزایش واکنش‌های شیمیایی اونها میشه.

در انسان مهم‌ترین رادیکال آزاد اکسیژنه. مولکول اکسیژن در معرض تشعشعات مختلف، استرس، دودهای ناشی از استعمال دخانیات و ... با گرفتن یک الکترون از دیگر مولکول‌ها، دست به کار تخریب دیگر مولکول‌ها، سلول‌ها و دی ان ای میشه.

حاصل فعالیت رادیکال‌های آزاد در بدن انواع سرطان، دیابت، نارسایی‌های قلبی، آسیب‌های مغزی، مشکلات عضلانی، پیری زودرس، آسیب‌های چشمی و در کل ضعف سیستم ایمنی بدن است.

در هر جا که نامی از رادیکال‌های آزاد به میان میاد، آنتی اکسیدان‌ها به عنوان اصلی‌ترین راه مبارزه با اونها و بازسازی سلول‌های تخریب شده مطرح میشن.

 چای سیاه منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان های قدرتمند مانند فلاوونوئید تئاروبیگین و تئافلاوین است که میتونه به مبارزه با اثرات منفی رادیکال های آزاد در بدن کمک میکنه.

چای سیاه به بهبود عملکرد قلب و عروق کمک میکنه

 تحقیقات نشون میدن که مصرف منظم چهار تا پنج فنجان چای سیاه در روز میتونه به کاهش فشار خون بین 1 تا 2 میلی متر جیوه کمک کنه و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی رو کاهش بده.

 

چای سیاه خطر ابتلا به سرطان ها رو کاهش میده

طبق مطالعه منتشر شده در مجله Cancer Research ، پلی فنول موجود در چای سیاه میتونه باعث ایجاد مرگ سلولهای سرطانی بشه بدون اینکه بر سلولهای سالم و طبیعی تأثیر بذاره. این میتونه به شما در کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان کمک کنه. ، از جمله سرطان دهان ، حلق ، معده ، پروستات  و مثانه و غیره.

 

چای سیاه سطح انسولین بدن و قند خون رو تنظیم میکنه

 مطالعات نشون میدن که پلی ساکاریدهای چای سیاه با تأخیر در هضم نشاسته و ساکارز ، میتونه از جهش قند خون جلوگیری کنه.البته یادمون باشه که چایی رو نباید با قند زیاد مصرف کنیم. کشمش و مویز میتونه جایگزین خوبی برای قند و شکر باشه.

علاوه بر مزایایی که در بالا ذکر شد ، چای سیاه همچنین میتونه برای بهبود سلامت مو ، استخوان قوی تر، تمرکز ذهنی و کنترل سطح انرژی مفید باشه.

 

چای سیاه چقدر کالری داره؟

اگه می خواین میزان کالری دریافتی روزانه خودتون رو کاهش بدین ، چای سیاه نوشیدنی ایده آل برای شماست. چراکه مقدار کالری اون بسیار کمه. یک فنجان چای سیاه ارگانیک شیرین نشده تقریباً معادل 2 کالری هست.

 

آیا چای سیاه کافئین داره؟

بله ، چای سیاه حاوی کافئینه. اما سوال اینجاست که میزان کافئین موجود در یک فنجان چای سیاه چقدره؟

عوامل مختلفی ممکنه بر میزان کافئین موجود در چای سیاه تأثیر بذاره ، مثل زمان دم ، درجه حرارت آب و مقدار برگ چای مورد استفاده در ترکیب چای. به طور کلی ، یک وعده به میزان 226 گرم چای سیاه شیرین نشده میتونه 14 تا 61 میلی گرم کافئین برای شما فراهم کنه و اونو به گزینه ای مناسب برای نوشیدنی های پر از کافئین مانند نوشیدنی های انرژی زا تبدیل کنه.

عوارض جانبی چای سیاه

نوشیدن چای سیاه بصورت روزانه بی خطره و همانطور که در بالا ذکر شد ، مطالعات نشون میدن که با مصرف چهار فنجان در روز میتونین از فواید اون بهره مند بشین. با این حال ، اگر به کافئین حساس هستین ، بهتره مصرف چای سیاه رو کمی محدود کنین ، چراکه برخی از عوارض جانبی شایع اون مربوط به کافئین داخل چایی هست، مثله:

 مشکل خوابیدن

 تحریک پذیری

 ناراحتی معده 

 سردرد

 ضربان قلب نامنظم

 عصبی بودن

علاوه بر این ، چای سیاه ممکنه در صورت مصرف زیاد باعث یبوست بشه. اگر باردار و یا شیرده هستین ، بهتره مصرف چای سیاه رو به دو فنجان در روز محدود کنین ، چراکه ممکنه مقدار کافئین اون برای شما و کودک شما مضر باشه.

 

 

سوالات متداول در مورد چای سیاه

  آیا چای سیاه مفیده؟

بله ،بطور کلی چای سیاه برای سلامت کلی بدن مفیده ، زیرا مواد مغذی مختلفی رو فراهم میکنه که میتونه به تقویت میکرو فلور روده ، کاهش خطر ابتلا به سرطان ، کاهش سطح قند خون و بهبود سلامت قلب و عروق کمک کنه. چای سیاه همچنین منبع عالی آنتی اکسیدان هست که میتونه از بدن شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت کنه.

 

 آیا چای سیاه باعث پوکی استخوان میشه؟

چای سیاه در صورت مصرف زیاد ، به دلیل محتوای کافئینی که در اون وجود داره میتونه باعث پوکی استخوان هم بشه.

 

 آیا چای سیاه کافئین داره؟

بله ، چای سیاه حاوی کافئینه، درست مثل انواع چایی های دیگه.

 

 آیا چای سیاه ادرار آوره؟

بله ، چای سیاه به دلیل داشتن کافئین دارای اثر ادرار آوره. این موضوع زمانی که شما بع مقدار زیاد چای مصرف کنین حتی بیشتر هم میشه.

 

 آیا چای سیاه اسیدی  هست؟

چای سیاه اسیدی ملایم است ، زیرا سطح PH اون بین 9/4 تا 5/5 متغیر است. افزودن آب بیشتر به اون میتونه اسیدیته اونو کاهش بده.

 

 

منابع مورد استفاده در این مقاله :

 

 

چای سیاه میتونه برای سلامت قلب ، روده و بسیاری موارد دیگه میتونه مفید باشه.

 پیشنهاد می کنیم این مقاله رو هم بخونین.

چای سیاه با هر جرعه ای که مینوشین میتونه بدنتون رو گرم کنه و دارای آنتی اکسیدان ها ، پلی فنول ها ، تانن ها و مواد معدنی زیادی هست.

حقایقی در مورد چای سیاه

به طور کلی ، یک وعده به میزان یک اونس یا بعبارتی226 گرمچای سیاه شیرین نشده میتونه 14 تا 61 میلی گرم کافئین رو برای شما فراهم کنه ، و اون رو به گزینه ای مناسب برای نوشیدنی های پر از کافئین مثل نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه تبدیل کنه.

مانند چای سبز و چای سفید ، چای سیاه از برگ گیاه Camellia sinensis تهیه میشه. چیزی که این چای ها رو از همدیگه متفاوت میکنه نحوه فرآوری اونهاست.

چای سیاه ارگانیک رو بعد از برداشت میذارن که رطوبتش از بین بره.بعد ازون برگ های پژمرده رو با دست یا با دستگاه می غلتونن تا دیواره سلول های اونها شکسته بشه و در نتیجه آنزیم های اونها در معرض اکسیژن قرار بگیره و فرآینده اکسیداسیون انجام بشه.

مرحله اکسیداسیون بین دو تا چهار ساعت طول می کشه و منجر به تشکیل دو فلاونوئید جدید به نام تئافلاوین و تئاروبیگین میشه. این فلاونوئیدها طعم و رنگ مشخصی به چای سیاه میدن و به فواید بالقوه سلامتی اون کمک میکنن.پس از اکسید شدن برگها ، قبل از اینکه مرتب و بسته بندی بشن ، با استفاده از یک فرآیند حرارت بالا پخته میشن.

چای سیاه ، غالباً با سایر مواد ، به ویژه میوه ها ، گلها و ادویه ها مخلوط میشه تا ترکیبات خوش طعم دیگه ای بوجود بیاد. برخی از محبوب ترین ترکیبات چای سیاه شامل Earl Grey هست که با ترنج مخلوط میشه.

یا مثلا چای انگلیسی که ترکیبی از چای آسام ، سیلان و کنیا هست.

 

چای سیاه و منافعش برای بدن

 برخی از مزایای چشمگیر چای سیاه برای سلامتی عبارتند از:

 چای سیاه  بهبود میکروبیوم روده مکم میکنهبه بهبود میکروبیوم روده کمک میکنه.حتما می پرسین میکروبیوم چیه؟ 

میکروبیوم به زیستگاه گونه‌های مختلف باکتری و قارچ‌هایی گفته‌ میشه که در یک همزیستی متعادل و درعین حال منحصر به فرد بخشی از مشخصات بیولوژیک ما رو تشکیل میدن.

 یک مطالعه منتشر شده در مجله تغذیه اروپا نشون میده که پلی فنول های موجود در چای سیاه میتونن به بهبود میکرو فلور روده کمک کنن. جریان خون و کبد در روده ها باقی میمونن و از رشد باکتری های دوستانه روده حمایت میکنن.

 چای سیاه میتونه منجر به کاهش وزن بشه

 چای سیاه با حمایت از تشکیل متابولیت های میکروبی ، که در تنظیم متابولیسم انرژی نقش دارن ، میتونه به کاهش وزن کمک کنه و خطر چاقی رو کاهش بده.

 چای سیاه میتونه با رادیکال های آزاد بدن مبارزه کنه

رادیکال‌های آزاد در اثر شکستگی یک پیوند از یک مولکول پایدار ایجاد میشن. همین ویژگی باعث افزایش واکنش‌های شیمیایی اونها میشه.

در انسان مهم‌ترین رادیکال آزاد اکسیژنه. مولکول اکسیژن در معرض تشعشعات مختلف، استرس، دودهای ناشی از استعمال دخانیات و ... با گرفتن یک الکترون از دیگر مولکول‌ها، دست به کار تخریب دیگر مولکول‌ها، سلول‌ها و دی ان ای میشه.

حاصل فعالیت رادیکال‌های آزاد در بدن انواع سرطان، دیابت، نارسایی‌های قلبی، آسیب‌های مغزی، مشکلات عضلانی، پیری زودرس، آسیب‌های چشمی و در کل ضعف سیستم ایمنی بدن است.

در هر جا که نامی از رادیکال‌های آزاد به میان میاد، آنتی اکسیدان‌ها به عنوان اصلی‌ترین راه مبارزه با اونها و بازسازی سلول‌های تخریب شده مطرح میشن.

 چای سیاه منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان های قدرتمند مانند فلاوونوئید تئاروبیگین و تئافلاوین است که میتونه به مبارزه با اثرات منفی رادیکال های آزاد در بدن کمک میکنه.

چای سیاه به بهبود عملکرد قلب و عروق کمک میکنه

 تحقیقات نشون میدن که مصرف منظم چهار تا پنج فنجان چای سیاه در روز میتونه به کاهش فشار خون بین 1 تا 2 میلی متر جیوه کمک کنه و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی رو کاهش بده.

 

چای سیاه خطر ابتلا به سرطان ها رو کاهش میده

طبق مطالعه منتشر شده در مجله Cancer Research ، پلی فنول موجود در چای سیاه میتونه باعث ایجاد مرگ سلولهای سرطانی بشه بدون اینکه بر سلولهای سالم و طبیعی تأثیر بذاره. این میتونه به شما در کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان کمک کنه. ، از جمله سرطان دهان ، حلق ، معده ، پروستات  و مثانه و غیره.

 

چای سیاه سطح انسولین بدن و قند خون رو تنظیم میکنه

 مطالعات نشون میدن که پلی ساکاریدهای چای سیاه با تأخیر در هضم نشاسته و ساکارز ، میتونه از جهش قند خون جلوگیری کنه.البته یادمون باشه که چایی رو نباید با قند زیاد مصرف کنیم. کشمش و مویز میتونه جایگزین خوبی برای قند و شکر باشه.

علاوه بر مزایایی که در بالا ذکر شد ، چای سیاه همچنین میتونه برای بهبود سلامت مو ، استخوان قوی تر، تمرکز ذهنی و کنترل سطح انرژی مفید باشه.

 

چای سیاه چقدر کالری داره؟

اگه می خواین میزان کالری دریافتی روزانه خودتون رو کاهش بدین ، چای سیاه نوشیدنی ایده آل برای شماست. چراکه مقدار کالری اون بسیار کمه. یک فنجان چای سیاه ارگانیک شیرین نشده تقریباً معادل 2 کالری هست.

 

آیا چای سیاه کافئین داره؟

بله ، چای سیاه حاوی کافئینه. اما سوال اینجاست که میزان کافئین موجود در یک فنجان چای سیاه چقدره؟

عوامل مختلفی ممکنه بر میزان کافئین موجود در چای سیاه تأثیر بذاره ، مثل زمان دم ، درجه حرارت آب و مقدار برگ چای مورد استفاده در ترکیب چای. به طور کلی ، یک وعده به میزان 226 گرم چای سیاه شیرین نشده میتونه 14 تا 61 میلی گرم کافئین برای شما فراهم کنه و اونو به گزینه ای مناسب برای نوشیدنی های پر از کافئین مانند نوشیدنی های انرژی زا تبدیل کنه.

عوارض جانبی چای سیاه

نوشیدن چای سیاه بصورت روزانه بی خطره و همانطور که در بالا ذکر شد ، مطالعات نشون میدن که با مصرف چهار فنجان در روز میتونین از فواید اون بهره مند بشین. با این حال ، اگر به کافئین حساس هستین ، بهتره مصرف چای سیاه رو کمی محدود کنین ، چراکه برخی از عوارض جانبی شایع اون مربوط به کافئین داخل چایی هست، مثله:

 مشکل خوابیدن

 تحریک پذیری

 ناراحتی معده 

 سردرد

 ضربان قلب نامنظم

 عصبی بودن

علاوه بر این ، چای سیاه ممکنه در صورت مصرف زیاد باعث یبوست بشه. اگر باردار و یا شیرده هستین ، بهتره مصرف چای سیاه رو به دو فنجان در روز محدود کنین ، چراکه ممکنه مقدار کافئین اون برای شما و کودک شما مضر باشه.

 

 

سوالات متداول در مورد چای سیاه

  آیا چای سیاه مفیده؟

بله ،بطور کلی چای سیاه برای سلامت کلی بدن مفیده ، زیرا مواد مغذی مختلفی رو فراهم میکنه که میتونه به تقویت میکرو فلور روده ، کاهش خطر ابتلا به سرطان ، کاهش سطح قند خون و بهبود سلامت قلب و عروق کمک کنه. چای سیاه همچنین منبع عالی آنتی اکسیدان هست که میتونه از بدن شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت کنه.

 

 آیا چای سیاه باعث پوکی استخوان میشه؟

چای سیاه در صورت مصرف زیاد ، به دلیل محتوای کافئینی که در اون وجود داره میتونه باعث پوکی استخوان هم بشه.

 

 آیا چای سیاه کافئین داره؟

بله ، چای سیاه حاوی کافئینه، درست مثل انواع چایی های دیگه.

 

 آیا چای سیاه ادرار آوره؟

بله ، چای سیاه به دلیل داشتن کافئین دارای اثر ادرار آوره. این موضوع زمانی که شما بع مقدار زیاد چای مصرف کنین حتی بیشتر هم میشه.

 

 آیا چای سیاه اسیدی  هست؟

چای سیاه اسیدی ملایم است ، زیرا سطح PH اون بین 9/4 تا 5/5 متغیر است. افزودن آب بیشتر به اون میتونه اسیدیته اونو کاهش بده.

 

 

منابع مورد استفاده در این مقاله :