بستن

چقدر با خواص فلفل سیاه و فلفل سفید آشنا هستین؟

فلفل سفید و سیاه هر دو از دانه های فلفل گیاه piper nigrum تهیه میشن. دانه های فلفل سیاه با استفاده از دانه های نارس تهیه میشن، سپس پخته و خشک میشن. دانه های فلفل سفید هم از همون بوته بدست میاد ، اما این دفعه اجازه میدن که دانه ها کامل برسن ، بعد از جمع آوری خیس میخورن تا نرم بشن و پوست خارجی اون رو برمیدارن ، و دانه های سفید بدست میاد. فلفل سفید و سیاه هر دو حاوی مقادیر مشابهی از پیپرین هستن ، پپیرین ماده اصلی تولید تندی و گرما این گیاهه. در این مطلب میخوایم شما رو با خواص این فلفل سفید و سیاه آشنا کنیم.با دکتر بارتر همراه باشین.
رایگان

فلفل ادویه ای است که بیشترین معامله تو جهان رو در حوزه ادویه به خودش اختصاص داده. یک پنجم ادویه های وارداتی در سراسر جهان رو تشکیل میده. بازار فلفل ، به ارزش 4.69 میلیارد دلار ، از سال 2012 تا 2016 از نظر ارزش 9 درصد و از نظر کمی 4 درصد رشد داشته ، و این نشون میده که مردم همچنان خواستار عطر و طعم گرم و خاکی فلفل هستن.

پایه و اساس هر دوی این فلفل ها یعنی فلفل سیاه و سفید یکی است.هر دو به یک اندازه جذاب هستن.اما یکسری تفاوت در این دو دیده میشه.رنگ مهمترین تفاوت اونهاست. چرا که در خیلی از موارد برای حفظ ظاهری بهتر ترجیح میدن از فلفل سفید استفاده کنن. مثل سس های فرانسوی.

 

فلفل سفید و سیاه هر دو از یک گیاه میان

فلفل سفید و سیاه هر دو از دانه های فلفل گیاه piper nigrum بدست میان و دانه های فلفل در واقع میوه این گیاهه که به صورت خوشه های بلند ، شبیه انگور رشد میکنه.

دانه های فلفل سیاه با استفاده از میوه های نارس تهیه میشن، اونها پخته شده و بعد خشک میشن (یا بعضی اوقات فقط در آفتاب و بدون پخت و پز خشک میشن) فرایند خشک کردن ، عطر و طعم تند ، شکل ظاهری تیره و چروکیده ای به دانه های فلفل میده.

دانه های فلفل سفید نیز به همین ترتیب تولید میشن، با این تفاوت که میوه رو زمانی که کاملا رسیده باشه جمع آوری میکنن. میوه در اون زمان به رنگ قرمزه. بعد اونها رو خیس می کنن تا نرم بشن ، پوست اونها رو برمیدارن تا دانه های سفید نمایان بشه. بعد ازون دانه های سفید خشک میشن و بعدش فلفل سفید باقی میمونه که در غذاهای چینی ، ویتنامی و تایلندی و همچنین در غذاهای سفید ، مانند سس های فرانسوی ازش استفاده میشه.

میوه های فلفل سیاه ریز (قطر 3 تا 4 میلی متر) به نام drupe و میوه های نارس خشک Piper nigrum به عنوان دانه فلفل شناخته میشن. میوه های کاملاً رسیده به رنگ قرمز تیره و قطر تقریباً 4 تا 5 میلی متر هستن. هر کدوم ازین میوه ها یه دانه دارن.یک ساقه حاوی 20 تا 30 خوشه میوه ست.

 

سنبله های جمع آوری شده خشک میشن تا دانه های فلفل از خوشه ها جدا بشن. میوه های سبز نارس تازه برداشت شده میتونه خشک بشه و فلفل سبز بدست بیاد. میوه های سبز نارس تازه برداشت شده ممکنه با آفتاب خشک بشه و فلفل سیاه بدست بیاد.و اگر هم پوست قرمز میوه های رسیده رو جدا کنن و بعد ازون اونو خشک کنن فلفل سفید بدست میاد.

 

فلفل سفید و سیاه طعم و گرمای متفاوتی دارن

از نظر عطر و طعم ، تفاوت های ظریفی در بین دانه های فلفل با رنگ های مختلف وجود داره.تندترین رنگ بین اونها فلفل سیاهه. چرا که اگه همه رنگ ها رو با هم مخلوط کنین و با هم آسیاب کنین ، طعم فلفل سیاه به همه اونها غلبه میکنه.

 

فلفل سفید و سیاه دارای مزایای مشابهی برای سلامتی ان

فلفل سفید و سیاه هر دو حاوی مقادیر مشابهی از پیپرین هستن ، ماده ای که مسئول تندی و گرما و بسیاری از فواید سلامتی اونهاست. به طور کلی دانه های فلفل حاوی حدود 2 تا 9 درصد از این مادست. مشخص شده که پیپرین برای ورم مفاصل حتی در دوزهای کم هم میتونه مفید باشه.

 

این ماده همچنین برای متابولیسم و هضم غذا بسیار مفیده ، چرا که در مطالعات حیوانی نشون داده که از ایجاد سلولهای چربی جدید جلوگیری میکنه. همچنین با تحریک آنزیم های لوزالمعده و روده و همچنین ترشح اسید صفراوی ، میتونه به هضم غذا کمک کنه.فلفل میتونه تو مواردی از جمله موارد زیر موثر باشه:

 

اضافه کردن فلفل سفید یا سیاه به وعده های غذایی میتونه جذب خیلی از مواد مغذی رو تو بدن آسان کنه.خود فلفل حاوی برخی مواد مغذی از جمله منگنز ، ویتامین K ، فیبر و آهن هست.

فلفل میتونه به کاهش فشار خون کمک کنه. پیپرین حتی عملکرد ضد افسردگی از خودش نشون داده و میتونه یک ماده غذایی بالقوه برای اختلالات خلقی استفاده بشه.

 

فلفل از زمان های بسیار قدیم ارزش داشته

فلفل که به عنوان "پادشاه ادویه ها" شناخته میشه ، در داروهای چینی و هند باستان یکی از ادویه ها و داروهای ارزشمند به حساب میومده که برای درمان درد ، لرز ، روماتیسم ، آنفلوانزا و تب استفاده میشده.

حتی برخی بر این باورن که فلفل میتونه به افزایش گردش خون تو بدن کمک کنه.

روغن ضروری فلفل سیاه برای  درد عضلات ، درد مفاصل و کوفتگی مفیده.

 

 

فلفل سفید یا فلفل سیاه؟

 

در مورد اینکه فلفل سفید یا سیاه بهتره، میتونید هر دو رو امتحان کنین و بعد تصمیم بگیرین. با این حال ، باید بدونین که هر دوی اونها میتونن  بعنوان ماده غذایی سالم به رژیم غذایی شما اضافه بشن.بنابراین هیچ دلیلی برای حذف یکی از اونها وجود نداره. حتی میتونه از هر دوی اونها تو وعده های غذاییتون استفاده کنین.

 

دانه های فلفل خشک میتونن به مدت سه تا چهار سال تازه بمونن ، به خصوص اگه در مکان تاریک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید یا گرما نگهداری بشن.

 

 

فلفل ادویه ای است که بیشترین معامله تو جهان رو در حوزه ادویه به خودش اختصاص داده. یک پنجم ادویه های وارداتی در سراسر جهان رو تشکیل میده. بازار فلفل ، به ارزش 4.69 میلیارد دلار ، از سال 2012 تا 2016 از نظر ارزش 9 درصد و از نظر کمی 4 درصد رشد داشته ، و این نشون میده که مردم همچنان خواستار عطر و طعم گرم و خاکی فلفل هستن.

پایه و اساس هر دوی این فلفل ها یعنی فلفل سیاه و سفید یکی است.هر دو به یک اندازه جذاب هستن.اما یکسری تفاوت در این دو دیده میشه.رنگ مهمترین تفاوت اونهاست. چرا که در خیلی از موارد برای حفظ ظاهری بهتر ترجیح میدن از فلفل سفید استفاده کنن. مثل سس های فرانسوی.

 

فلفل سفید و سیاه هر دو از یک گیاه میان

فلفل سفید و سیاه هر دو از دانه های فلفل گیاه piper nigrum بدست میان و دانه های فلفل در واقع میوه این گیاهه که به صورت خوشه های بلند ، شبیه انگور رشد میکنه.

دانه های فلفل سیاه با استفاده از میوه های نارس تهیه میشن، اونها پخته شده و بعد خشک میشن (یا بعضی اوقات فقط در آفتاب و بدون پخت و پز خشک میشن) فرایند خشک کردن ، عطر و طعم تند ، شکل ظاهری تیره و چروکیده ای به دانه های فلفل میده.

دانه های فلفل سفید نیز به همین ترتیب تولید میشن، با این تفاوت که میوه رو زمانی که کاملا رسیده باشه جمع آوری میکنن. میوه در اون زمان به رنگ قرمزه. بعد اونها رو خیس می کنن تا نرم بشن ، پوست اونها رو برمیدارن تا دانه های سفید نمایان بشه. بعد ازون دانه های سفید خشک میشن و بعدش فلفل سفید باقی میمونه که در غذاهای چینی ، ویتنامی و تایلندی و همچنین در غذاهای سفید ، مانند سس های فرانسوی ازش استفاده میشه.

میوه های فلفل سیاه ریز (قطر 3 تا 4 میلی متر) به نام drupe و میوه های نارس خشک Piper nigrum به عنوان دانه فلفل شناخته میشن. میوه های کاملاً رسیده به رنگ قرمز تیره و قطر تقریباً 4 تا 5 میلی متر هستن. هر کدوم ازین میوه ها یه دانه دارن.یک ساقه حاوی 20 تا 30 خوشه میوه ست.

 

سنبله های جمع آوری شده خشک میشن تا دانه های فلفل از خوشه ها جدا بشن. میوه های سبز نارس تازه برداشت شده میتونه خشک بشه و فلفل سبز بدست بیاد. میوه های سبز نارس تازه برداشت شده ممکنه با آفتاب خشک بشه و فلفل سیاه بدست بیاد.و اگر هم پوست قرمز میوه های رسیده رو جدا کنن و بعد ازون اونو خشک کنن فلفل سفید بدست میاد.

 

فلفل سفید و سیاه طعم و گرمای متفاوتی دارن

از نظر عطر و طعم ، تفاوت های ظریفی در بین دانه های فلفل با رنگ های مختلف وجود داره.تندترین رنگ بین اونها فلفل سیاهه. چرا که اگه همه رنگ ها رو با هم مخلوط کنین و با هم آسیاب کنین ، طعم فلفل سیاه به همه اونها غلبه میکنه.

 

فلفل سفید و سیاه دارای مزایای مشابهی برای سلامتی ان

فلفل سفید و سیاه هر دو حاوی مقادیر مشابهی از پیپرین هستن ، ماده ای که مسئول تندی و گرما و بسیاری از فواید سلامتی اونهاست. به طور کلی دانه های فلفل حاوی حدود 2 تا 9 درصد از این مادست. مشخص شده که پیپرین برای ورم مفاصل حتی در دوزهای کم هم میتونه مفید باشه.

 

این ماده همچنین برای متابولیسم و هضم غذا بسیار مفیده ، چرا که در مطالعات حیوانی نشون داده که از ایجاد سلولهای چربی جدید جلوگیری میکنه. همچنین با تحریک آنزیم های لوزالمعده و روده و همچنین ترشح اسید صفراوی ، میتونه به هضم غذا کمک کنه.فلفل میتونه تو مواردی از جمله موارد زیر موثر باشه:

 

اضافه کردن فلفل سفید یا سیاه به وعده های غذایی میتونه جذب خیلی از مواد مغذی رو تو بدن آسان کنه.خود فلفل حاوی برخی مواد مغذی از جمله منگنز ، ویتامین K ، فیبر و آهن هست.

فلفل میتونه به کاهش فشار خون کمک کنه. پیپرین حتی عملکرد ضد افسردگی از خودش نشون داده و میتونه یک ماده غذایی بالقوه برای اختلالات خلقی استفاده بشه.

 

فلفل از زمان های بسیار قدیم ارزش داشته

فلفل که به عنوان "پادشاه ادویه ها" شناخته میشه ، در داروهای چینی و هند باستان یکی از ادویه ها و داروهای ارزشمند به حساب میومده که برای درمان درد ، لرز ، روماتیسم ، آنفلوانزا و تب استفاده میشده.

حتی برخی بر این باورن که فلفل میتونه به افزایش گردش خون تو بدن کمک کنه.

روغن ضروری فلفل سیاه برای  درد عضلات ، درد مفاصل و کوفتگی مفیده.

 

 

فلفل سفید یا فلفل سیاه؟

 

در مورد اینکه فلفل سفید یا سیاه بهتره، میتونید هر دو رو امتحان کنین و بعد تصمیم بگیرین. با این حال ، باید بدونین که هر دوی اونها میتونن  بعنوان ماده غذایی سالم به رژیم غذایی شما اضافه بشن.بنابراین هیچ دلیلی برای حذف یکی از اونها وجود نداره. حتی میتونه از هر دوی اونها تو وعده های غذاییتون استفاده کنین.

 

دانه های فلفل خشک میتونن به مدت سه تا چهار سال تازه بمونن ، به خصوص اگه در مکان تاریک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید یا گرما نگهداری بشن.