به دلیل خاموش شدن هیپوکامپ(هیپوکامپ بخشی از مغزه که در تشکیل، سازماندهی و نگهداری حافظه نقش داره و یکی از قسمت های سیستم لیمبیک هست که به ویژه در شکل گیری خاطرات جدید و اتصال احساسات و حواسی چون بو و صدا به خاطرات بسیار مهمه) ، مغز توانایی خودشو تو یادگیری چیزای جدید از دست میده.
کاهش توانایی در انجام وظایف ، منجر به کاهش بهره وری در کار میشه و در نمرات دانش آموزها تو مدرسه تاثیر زیاد میذاره.
از کسی که کم میخوابه نمی تونین انتظار داشته باشین تو کارش خلاقیت داشته باشه.

خواب ناکافی میتونه از افسردگی تا زوال عقل و بیماری آلزایمر رو بوچود بیاره و حتی میتونه در افرادی که دچار آلزایمر هستن ،میتونه در پیشرفت وخامت تاثیر بسزائی داشته باشه.

در یک مطالعه محققین کشف کردن که "خواب آلودگی بیش از حد در روز" خطر دیابت نوع 2 رو 56 درصد افزایش میده!

تحقیقات نشون میده خواب عمیق باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشه. به این ترتیب بدن در مواجهه با انواع مشکلات خیلی سریعتر و موثرتر میتونه مشکل رو برطرف کنه.

با ایجاد یک حالت پیش دیابتی ، کمبود خواب احساس گرسنگی رو افزایش میده ، حتی اگر قبلاً غذا خورده باشین. بنابراین میتونه وزن شما رو خراب کنه.

تومورها در حیوانات آزمایشگاهی با اختلال عملکرد شدید خواب دو تا سه برابر سریعتر رشد می کنن.
علت این امر هم اینه که تولید هورمون ملاتونین که یک هورمون آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی هست مختل شده.
ملاتونین، هم از تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری می کنه و هم باعث آپوپتوز سلول های سرطانی می شود (خود تخریبی). همچنین در خون رسانی به تومورهای جدید که در حال رشد هستن تداخل ایجاد می کنه.

در کتاب "چرا ما می خوابیم: علم جدید خواب و رویاها: " نوشته دکتر واکر بیان شده که:
در بهار هنگامی که یک ساعت خواب از دست می دهیم ، شاهد افزایش 24 درصدی حملات قلبی هستیم. در پاییز ، هنگامی که یک ساعت می خوابیم ، شاهد کاهش 21 درصدی حملات قلبی هستیم. بدین ترتیب بدن شما حتی با کوچکترین اختلالات خواب شکننده است!
واکر در کتاب خودش به تحقیقات ژاپنی استناد میکنه که نشون میده کارگران آقایی که به طور متوسط شش ساعت در شب یا کمتر میخوابن 400 تا 500 درصد بیشتر از کسانی که بیش از شش ساعت میخوابن هر شب دچار یک یا چند ایست قلبی میشن.
تحقیقات دیگه ای نشون میده که خانم هایی که در شب کمتر از چهار ساعت میخوابن خظر مرگ ناشی از بیماری های قلبی در اونها دو برابر بیشتر از افرادی هست که به طور منظم 7 ساعت می خوابن.
در مقاله ای به افزایش خطر پوکی استخوان در افراد کم خواب هم اشاره شده.
خواب کم میتونه منجر به افزایش حساسیت به زخم معده بشه و عملکرد جنسی رو مختل کنه.

آمیگدالا (نقش مهمی در اکتساب یادگیریهای هیجانی داره) ، یکی از مناطق اصلی مغزه که کارش ایجاد واکنش های شدید احساسی ، از جمله واکنش های منفی هست ، که هنگامی که خواب ناکافی داشته باشین ،
حدود 60 درصد واکنش پذیرتر از حد معمول میشه، که این موضوع میتونه به اختلال در احساسات منجر بشه.

اختلالات خواب یکی از عوامل اصلی در تشخیص اختلالات روانپزشکی محسوب میشه.در آمریکا نتیجه اختلالات روانی رو در خواب های نامنظم جستجو می کنن. این امر در بسیاری از انسان ها تا حدی پیش میره که فرد دست به خودکشی هم میزنه.
پیری زودرس
خواب کم میتونه تولید هورمون رشد رو مختل کنه. هورمون های رشد توسط غده هیپوفیز در خواب بیشتر آزاد میشن.
حفظ ریتم طبیعی قرار گرفتن در معرض نور روز و تاریکی شب ، یکی از اجزای اساسی خواب خوب محسوب میشه.بیشتر افراد در جامعه قسمت بیشتری از هر روز رو در اتاق می گذرونن ، که اساساً این افراد رو دچار "کمبود نور" میکنه. چراکه نور در فضای بسته از نظر شدت نور ی، نسبت به نور در فضای باز حدود دو مرتبه کمتره.
برای همگام شدن ریتم شبانه روزی ، افراد باید روزها حتی اگر شده به
مدت نیم ساعت در نور خورشید قرار بگیرن.همین نیم ساعت قرار گرفتن در معرض نور طبیعی ، میتونه سیکل خواب شبانه روزی رو تنظیم کنه. قرار گرفتن در معرض نور آفتاب صبح زود هم میتونه یکی دیگه از زمان های مناسب برای تنظیم و همگام سازی ریتم شبانه روزی باشه.
اگه در هنگام خواب ، نور اتاق خودتون رو روشن کنین این امر میتونه ملاتونین رو تا 50 درصد سرکوب کنه.
حتی در مقالاتی بیان شده پس از غروب آفتاب از لامپ های LED کمتر استفاده کنید چرا که طول موج های آبی و سبز بیشتر تداخل رو با تولید ملاتونین در بدن دارن و طول موج های قرمز و کهربایی کمترین تداخل رو با تولید ملاتونین تو بدن دارن.(مثل لامپ های رشته ای که در قدیم استفاده میشد)